Kringloop en GAiN gevrijwaard van kosten afvoeren restafval

Foto: kringloopcentrumaltena.nl
19 juli 2022, 17:50
Verlopen

ALMKERK - Naar aanleiding van de inzet van ChristenUnie Altena en Progressief Altena wordt het voor Kringloopcentrum Altena in Almkerk en hulporganisatie GAiN in Sleeuwijk mogelijk om kosteloos restafval weg te brengen bij de gemeentelijke milieustations.

Tot op heden werden zowel de Kringloop en GAiN als bedrijven aangemerkt en moesten gewoon betalen voor het wegbrengen van restafval. Ondanks dat de Kringloop en GAiN erg strikt en alert zijn op het inleverproces blijkt een deel van de ingezamelde producten niet geschikt te zijn voor hergebruik. Wanneer dit restafval betreft kost dit de genoemde non-profit organisaties behoorlijk wat geld. Wat de ChristenUnie en Progressief Altena betreft is het goed dat de Kringloop en GAiN die al jaren een belangrijke bedrage leveren aan het hergebruik van spullen een uitzondering krijgen op het huidige inleverbeleid van (rest)afval. Dit voorstel richting het college van Altena is inmiddels ingewilligd.

Wethouder Roland van Vugt ziet het belang in van deze organisaties. Naast het tegengaan van de enorme verspilling van grondstoffen en de hiermee gepaard gaande vervuiling van het leefmilieu zetten de Kringloop en GAiN zich beide op eigen wijze in voor de medemens. De inzet van vele vrijwilligers zorgt ervoor dat spullen een tweede kans krijgen in onze eigen regio of elders in de wereld waar het hard nodig is. Daarom zijn beide organisaties nu gevrijwaard van de kosten voor het afvoeren van restafval.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl