Rijkswaterstaat koelt de Merwedebrug

Foto: Archief
19 juli 2022, 18:45
Verlopen

REGIO - Sinds dinsdagmiddag 19 juli 2022 koelt Rijkswaterstaat de Spijkenisserbrug, Merwedebrug (A27), Brug over de Noord (N915) en de verkeersbrug Dordrecht met water.

De Spijkenisserbrug krijgt verkoeling van een tankwagen en waterslangen. Bij de verkeersbrug Dordrecht, Brug over de Noord en de Merwedebrug koelt een blusboot de onderkant van de brug met water. Door te koelen beperkt Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen bij de hoge temperaturen. Dit met als doel om hinder voor (vaar)weggebruikers en schade aan de bruggen voorkomen.

Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelt men bij voortdurende en/of extreem hoge buitentemperaturen stalen bruggen. In de periode 2020-2022 zijn op de Merwedebrug sensoren aangebracht die informatie geven over het effect van hitte en koelen op de brug. Door van onderaf te koelen gelden er geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl