Mantelzorgwaardering aanvragen kan vanaf 1 september

Foto: Archief
24 juli 2022, 08:33
Verlopen

ALTENA - U kunt dit jaar vanaf 1 september als mantelzorger een mantelzorgwaardering 2022 aanvragen. Voorwaarde voor een toekenning van de waardering is dat u in Altena woont en minimaal 4 uur per week gedurende drie maanden mantelzorg verleent.

De toekenning bestaat uit een geldbedrag of waardebonnen ter waarde van € 120,00 voor volwassen mantelzorgers. Jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar komen voor een waardering van € 60,00 in aanmerking. Uw aanvraag kunt u indienen via een e-formulier op de website van Trema Welzijn. U vraagt als mantelzorger zelf de waardering aan. Dat doet u bij het mantelzorgsteunpunt van Trema.

In voorgaande jaren was dit de verantwoordelijkheid van de zorgvrager, die het toen bij de gemeente Altena aan kon vragen. U kunt de waardering aanvragen vanaf 1 september tot 15 december 2022. Als uw mantelzorgwaardering wordt toegekend, dan ontvangt u deze op 10 november 2022 op de Dag van de Mantelzorg of in de weken daarna.  In ieder geval voor het eind van het jaar. Heeft u vragen en wilt u een mantelzorgwaardering aanvragen? Kijk op  www.trema.org/mantelzorgwaardering.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl