Orgelconcert Adriaan Hoek in Grote Kerk Gorinchem

Foto: Muziekcommissie Grote Kerk
25 juli 2022, 22:30
Verlopen

GORINCHEM - Donderdagavond 28 juli 2022 geeft organist Adriaan Hoek een concert op het Bätz – Witte orgel van de Grote Kerk te Gorinchem.

Het is het derde concert van de zomerserie waarin organist Adriaan Hoek gaat concerteren. Hij opent het concert met een Phantasie über den Choral ‘Hallelujah! Gott zu loben bleibe meine Seelenfreud’ op. 52/3 van Max Reger. Daarna volgen 6 orgelwerken van J.S. Bach om de verjaardag van Bach te vieren. Het concert wordt afgesloten met een groots werk van César Franck (1822-1890) zijn Grande Pièce Symphonique, Opus 17. Dit jaar wordt herdacht dat Franck 200 jaar geleden is geboren.

De deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen voor 10 euro naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop is er een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten en krijgt u koffie en of thee aangeboden. Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl