Winst en gele trui voor Vos na tweede etappe Tour de France

Foto: Team Jumbo-Visma
25 juli 2022, 22:15
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - In een chaotisch en nerveus slot van de tweede etappe van de Tour de France heeft Marianne Vos uit Babyloniënbroek maandag de dagzege gegrepen.

De kopvrouw van Jumbo-Visma was de sterkste van een kopgroep van zes, die zich op zo’n zeventien kilometer van de streep vormde toen achter hun het peloton uiteen viel door enkele nare valpartijen en fikse zijwind.

In het sprintje in de omhooglopende laatste kilometer was Vos de rapste van de vluchtgroep, waarin ook wereldkampioen Elisa Balsamo en wittetruidrager Maike van der Duin zaten. Vos was ongenaakbaar in de sprint en neemt met de ritzege ook de gele trui over van Lorena Wiebes.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl