Vrijwilligers gezocht voor uniek project geknakte alen

Foto: Archief
26 juli 2022, 08:38
Verlopen

REGIO - Aan de oevers van de Boven-Rijn, Waal en Boven-Merwede spoelen regelmatig geknakte alen (palingen) en andere vissoorten aan. De precieze oorzaak is vooralsnog onduidelijk.

De dieren kunnen terecht gekomen zijn in scheepsschroeven, waterkrachtcentrales of gemalen. Om de omvang hiervan op de bedreigde aalpopulatie in beeld te brengen zijn RAVON en Sportvisserij Nederland een onderzoek gestart. Hiervoor worden de komende jaren vissen op strandjes langs de Nederlandse rivieren geteld. Een uniek project dat vanwege haar omvang een flink aantal vrijwilligers zoekt en daarbij kunt u helpen.

Maandelijks trekt u er op uit om te struinen langs rivierstrandjes. U inventariseert de strandjes op aangespoelde vissen. Heeft u er eentje gevonden? Dan wordt u gevraagd om de lengte en het gewicht te nemen, te fotograferen en een vin-knipje te nemen. Al deze gegevens voert u op het online portaal in. Via het aanmeldformulier op ravon.nl kunt u zichzelf opgeven als vrijwilliger.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl