Film kijken onder de sterrenhemel op Loevestein

Foto: Studio Verheij
28 juli 2022, 11:42
Verlopen

POEDEROIJEN - Film kijken onder de sterrenhemel, met het prachtig aangelichte kasteel als decor. Op 26, 27 en 28 augustus organiseert Slot Loevestein, in samenwerking met het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) drie zomerse filmavonden in een bijzondere en intieme setting.

Deze driedaagse buitenbioscoop is gerelateerd aan de tentoonstelling ‘Denkend aan Water’. De relatie tussen de films en de tentoonstelling wordt toegelicht tijdens interessante voorbesprekingen. Op vrijdag 26 augustus kunt u kijken naar ‘Silence of the Tides’, een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Op zaterdag 27 augustus wordt ‘Marcher sur l’eau’ getoond. In deze film wordt, tegen een achtergrond van woestijnlandschappen, een eerlijk beeld gegeven over het waterprobleem in West-Afrika. Op zondag 28 augustus kunt u kijken naar RIVER. Oogstrelende natuurbeelden van de maker van Sherpa en Mountain, met prachtige muziek en de stem van Willem Dafoe.

Nieuw dit jaar is het Walking Tapas arrangement. Voor wie de avond nog specialer wil maken biedt Loevestein de mogelijkheid voorafgaand aan de film te genieten van heerlijke tapas en frisse drankjes. Reserveren is noodzakelijk. Tickets voor de film kosten € 14,50, het tapas arrangement kost € 40,-. Tickets zijn te koop via www.slotloevestein.nl. De inloop voor de film is vanaf 20.00 uur, de horeca is dan ook geopend voor een drankje en wat lekkers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl