Marianne Vos wint haar tweede etappe in Tour

Foto: Team Jumbo-Visma
29 juli 2022, 19:30
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek heeft vandaag de zesde etappe van de Tour de France Femmes gewonnen.

De zesde etappe was een grotendeels vlakke rit. Vos was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. Met de winst haalde Vos ook nog extra bonificatieseconden binnen voor de gele trui. Het was het tweede dagsucces in deze Tour van Vos, die maandag ook al de tweede etappe op haar naam had geschreven.

Haar voorsprong in het algemeen klassement op nummer twee Silvia Persico is opgelopen tot 30 seconden. Voor vandaag en morgen staan twee pittige bergetappes op het programma waarmee de Tour de France voor vrouwen wordt afgesloten. Marianne Vos verstevigde ook de leiding in het puntenklassement ten opzichte van Wiebes. Vos heeft 267 punten, 76 meer dan Wiebes, die op 191 blijft staan. De groene trui kan haar bijna niet meer ontgaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl