Enexis Netbeheer wil in Andel een nieuw verdeelstation bouwen

Foto: Archief
2 augustus 2022, 17:50
Verlopen

ANDEL - In Andel gaat Enexis Netbeheer een nieuw verdeelstation bouwen. Dit is volgens de beheerder van het elektriciteitsnet nodig omdat de capaciteit vergroot moet worden.

Het gebouw komt aan de rand van het dorp, op de hoek van de Middenweg en de Neer Andelse weg. Het station krijgt een omvang van circa 200 vierkante meter en zal in fasen worden opgebouwd. Met de situering wordt rekening gehouden met het plan voor een vrij liggend fietspad langs de Middenweg. Ook is nagedacht over een landschappelijke inpassing door het aanbrengen van groen waardoor het gebouw opgaat in de omgeving.

Frans Sterrenburg van de dorpsraad Andel zegt daarvoor suggesties te hebben gedaan. Hij is verrast dat het ontwerpbestemmingsplan er nu ligt, omdat is toegezegd dat de dorpsraad bij de verdere ontwikkeling van het plan betrokken zou worden. Dat is niet gebeurd. Tot en met 1 september kan iedereen het ontwerpbestemmingsplan inzien en er zo nodig op reageren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl