Schoolmoestuin Eethen maakt melding van vernielingen

Foto: Archief
2 augustus 2022, 17:48
Verlopen

EETHEN - Schoolmoestuin Eethen maakt melding van vernielingen. Sinds 17 mei is de schoolmoestuin van de Prins Willem Alexanderschool en buurtvrijwilligers geopend.

Al een aantal keer zijn vruchten en groenten zomaar geplukt en weggegooid. Dat is jammer voor het project waarbij de kinderen met een eigen stukje grond en de hulp van vrijwilligers leren over natuur en duurzaamheid, gezonde voeding en het groeien van planten. Ze krijgen een idee waar het eten op hun bord eigenlijk vandaan komt, proeven de eigen oogst, en ontwikkelen hopelijk een liefde voor tuinieren.

Vernielingen in de schoolmoestuin zijn dus niet alleen verdrietig, ze schaden ook een prachtig project, aldus de Prins Willem Alexanderschool. De school vraagt daarom of buurtbewoners een extra oogje in het zeil willen houden op de schoolmoestuin in Eethen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl