Plannen voor nieuwe gebouw Stichting Frontrunners Ministries in 2023 concreet

Foto: Sander van Strien
3 augustus 2022, 17:08
Verlopen

DUSSEN - De plannen voor het nieuwe gebouw van Stichting Frontrunners Ministries in Dussen zullen pas in 2023 concreet worden. Dat geeft voorman Tom de Wal van de religieuze organisatie aan.

Het tijdspad voor de bouwplannen is onder andere beïnvloed door een verandering van wetgeving. Volgend jaar gaat de Omgevingswet in werking die wetten over leefomgeving bundelt en gemakkelijker maakt. In de overgangsperiode naar de nieuwe wet, is het lastig nieuwe plannen in te dienen, aldus Tom de Wal. De gemeente Altena bevestigt met Frontrunners Ministeries in gesprek te zijn.

Frontrunners is nu bezig de plannen verder uit te werken, met onder andere ook aandacht voor de buitenruimte en entree. Zodra de gemeente de haalbaarheid van het plan heeft beoordeeld, wil zij dat Frontrunners met de omgeving in gesprek gaat voordat de procedure begint. Van der Wal verwacht dit jaar en ook de eerste helft van 2023 geen nieuwe ontwikkelingen rond het gebouw in Dussen totdat de procedure volgens de nieuwe Omgevingswet loopt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl