Gele driehoeken op wegdek in straatbeeld van gemeente Altena

Foto: Archief
5 augustus 2022, 17:11
Verlopen

ALTENA - Ze zijn al een aantal weken in het straatbeeld van de gemeente Altena waar te nemen, gele driehoeken. Deze driehoeken wijzen in de richting van een bluswatervoorziening zoals een brandkraan of brandput.

De gemeente Altena brengt in alle kernen gele driehoeken aan op het wegdek. Deze driehoeken worden door de brandweer gebruikt bij het blussen van branden. Door de herkenbare gele driehoeken op het wegdek kan de brandweer gemakkelijk en snel een bluswatervoorziening vinden. Tijd is immers belangrijk bij het effectief blussen van branden.

In de gemeente Altena zijn in totaal ruim 2500 brandkranen en brandputten. Al deze punten worden straks herkenbaar aangegeven door de gele driehoek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl