Blauwalg in oppervlakte water in Altena

Foto: Archief
6 augustus 2022, 18:01
Verlopen

REGIO - Waterschap Rivierenland waarschuwt voor de aanwezigheid van blauwalg in onder andere de Maas.

Waterschap Rivierland vult daarnaast ook in Altena sloten en vaarten aan met dit water, dus ook deze sloten en vaarten kunnen blauwalg bevatten. Het aanvullen met dit water doet het waterschap omdat sloten en vaarten anders droogvallen. Als mensen of dieren met blauwalg in aanraking komen, kunnen klachten ontstaan, zoals irritaties aan ogen of huid, hoofdpijn, maag- en darmklachten. Blauwalg is zichtbaar als een olieachtige laag op het water. Het kan ook op plaatsen aanwezig zijn zonder dat dit zichtbaar is.

Waterschap Rivierenland adviseert om ook in Altena contact met oppervlaktewater, zoals pootje baden, honden laten zwemmen, enz. te vermijden. Ga alleen zwemmen in aangewezen zwemwater als het water veilig is verklaard. Kijk hiervoor op www.zwemwater.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl