Marianne Vos grijpt naast winst WorldTour-koers

8 augustus 2022, 15:40
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Heel even dacht Marianne Vos uit Babyloniënbroek dat ze voor de vierde keer een WorldTour-koers in Zweden had gewonnen, maar enkele minuten nadat ze juichend over de streep was gereden werd ze door de UCI uit de uitslag gehaald.

De reden? Ze reed met haar polsen losjes op het stuur. Vos was samen met Pfeiffer Georgi, Audrey Cordon-Ragot en Valerie Demey weggereden. Het viertal kreeg maximaal 25 seconden voorsprong, maar wist wel uit de greep van het peloton te blijven. Het draaide op een sprint uit. Cordon-Ragot ging de sprint aan, maar Vos won eenvoudig. Lorena Wiebes won op 10 seconden achterstand de sprint van het peloton.

Sinds begin 2021 is het verboden om met de polsen los op het stuur te rijden, ook wel bekend als de tijdritpositie. Op de site van Jumbo-Visma reageert Vos op de diskwalificatie: “Jammer, maar het is een regel. Flink balen, maar het is niet anders.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl