Altena ‘aan kop’ met aantal boetes op het water

Foto: Archief
9 augustus 2022, 09:51
Verlopen

ALTENA - Waar waterrecreanten kunnen varen in onze regio, gaan ze nog al eens de fout in. Dat constateert de politie. Zij heeft in onze regio tot nu toe 111 keer een boete uitgeschreven, terwijl dit in 2020 er 99 waren.

Varen zonder vaarbewijs, te snel varen en geen reddingsvesten aan boord komen het vaakst voor. Verreweg de meeste bekeuringen werden gegeven aan watersporters in Altena. Met 87 boetes, goed voor een bedrag van 16.390 euro, heeft onze waterrijke gemeente Altena de koppositie in de regio.

Door de stijgende lijn loopt de regio uit de pas met het landelijke beeld. Handhavers schreven in het hele land in 2021 bijna 3800 boetes uit. Dat is zo’n 20 procent minder dan in 2020, blijkt uit een analyse van cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl