Derde verdachte van drugsloods Nieuwendijk voor de rechter

Foto: Archief
9 augustus 2022, 09:39
Verlopen

BREDA/NIEUWENDIJK - De rechtbank in Breda sprak vorig jaar twee mannen vrij van betrokkenheid bij een loods vol drugs in Nieuwendijk. Donderdag stond de derde verdachte voor de rechter.

Justitie ziet hem als degene die de drugs heeft afgewogen en ingepakt en eist 45 maanden cel en een boete van 20.000 euro. Na een tip bij Meld Misdaad Anoniem vond de recherche op 22 mei 2019 in een loods langs de A27 176 kilo aan xtc-pillen, bijna 15 kilo speed en een halve kilo coke, plus nog wat designerdrugs. Justitie merkte drie mannen uit ’s Gravenmoer, allemaal 24 jaar oud, aan als verdachten. Twee van hen konden niet aan de drugs gelinkt worden en werden daarom vrijgesproken.

Van de derde verdachte werd in de loods dna-sporen aangetroffen, ook op de eerste etage waar drugs lagen. Zijn advocaat benadrukte echter dat het dna zat op een doos, op sigarettenpeuken en op een handschoen. Spullen die allemaal verplaatsbaar zijn en waarmee betrokkenheid bij de drugs niet kan worden aangetoond. De rechtbank doet op 18 augustus uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl