Geen losse dozen en papierbundels meer tijdens ophaalrondes oud papier

Foto: Pixabay
9 augustus 2022, 09:42
Verlopen

ALTENA - Verenigingen in Altena mogen bij de ophaalrondes van oud papier geen losse dozen en papierbundels meer in de vrachtwagen gooien. De gemeente heeft hen daarover per brief geïnformeerd.

Het verbod is ingegeven uit veiligheid. De inzamelvoertuigen voor containers zijn uitgevoerd met haken en sensoren en hebben eveneens een hogere inwerp-opening. Iemand kan bij het inwerpen van losse dozen of bundels nabij de sensor en haak komen, waardoor het risico bestaat dat deze gegrepen wordt en in de vrachtwagen belandt.

Daarom mogen voortaan alleen nog kliko’s worden aangeboden. Wie te veel papier heeft om in de kliko te doen, kan wel bij het ophalen zelf de losse dozen in een geleegde container doen. Deze mag vervolgens opnieuw worden aangeboden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl