Waterrecreanten steeds meer last van dalende waterstand

Foto: Archief
9 augustus 2022, 09:48
Verlopen

ALTENA - In de Biesbosch hebben waterrecreanten steeds meer last van de dalende waterstand. Naast de normale getijdenwerking van enkele tientallen centimeters, staat het water tot een halve meter lager dan normaal.

Bootverhuurders moeten daardoor geregeld in kreken vastgelopen bootjes lostrekken. Niet alleen het uitblijven van regen is de oorzaak. Het heeft ook te maken met de Haringvlietsluizen die op een kier zijn gezet. Daarom loopt er nu meer water de zee in dan vroeger, waardoor het waterpeil in de Biesbosch structureel lager is geworden.

Een ander probleem is de sterke groei van waterplanten. In combinatie met het lage waterpeil lopen de bootjes ook daardoor sneller vast in de kreekjes.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl