Vijf medailles voor Biesboschzwemmers in Heerjansdam

Foto: Archief
10 augustus 2022, 09:25
Verlopen

REGIO - Na een periode van geen open water wedstrijden hebben vijf leden van de Biesboschzwemmers in Heerjansdam op 6 augustus vijf keer een medaille veroverd.

Ingmar zwom twee keer bij de masters. Hij deed dit op de 1000 meter school- en vrije slag. Hij wist bij de schoolslag in een keurige race naar een tweede plaats te zwemmen. Zilver was er voor Wouter bij de masters op de 1000 meter vrije slag. Amy zwom voor het eerst de 500 meter schoolslag en deed dit heel goed. Amy nam na 300 meter de leiding bij de meisjes en uiteindelijk tikte zij als eerste aan. Lars zwom twee keer 1000 meter schoolslag en in zijn eigen categorie, jongens tussen 12 en 16 jaar, zwom hij naar een derde plaats. Later op de middag nam hij in zijn eigen categorie bij de start de leiding en stond hij deze niet meer af.

Over vijf weken staan de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race in Sleeuwijk op het programma en daar zullen een aantal van deze zwemmers aan de start verschijnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl