Hoeveelheid blauwalg Afgedamde Maas momenteel onder de norm

Foto: Archief
11 augustus 2022, 16:58
Verlopen

ALTENA - De waterkwaliteit van natuurwater om in te zwemmen wordt nauwgezet in de gaten gehouden. Met deze hoge temperaturen is de kans op blauwalg in het water hoog. Dit kan allerlei klachten veroorzaken zoals huiduitslag, diarree en hoofdpijn.

De hoeveelheid blauwalg in het water bij de stranden aan de Afgedamde Maas is momenteel onder de norm, meldt de gemeente Altena. Het zwemwater is onderzocht door Rijkswaterstaat. Dat betekent dat de kwaliteit van het water goed genoeg is om te zwemmen. Mensen die zeer gevoelig zijn voor blauwalg worden alsnog afgeraden om het water in te gaan. Ook voor dieren is de lage hoeveelheid blauwalg al genoeg om last te krijgen.

Op zwemwater.nl is voor alle zwemlocaties te zien of er veilig gezwommen kan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl