Merwedebrug wordt preventief gekoeld

Foto: Archief
11 augustus 2022, 10:21
Verlopen

GORINCHEM - Rijkswaterstaat koelt vanaf heden, indien nodig, de Merwedebrug in de A27.

Door te koelen wordt het uitzetten van de stalen brugonderdelen vanwege de hoge temperaturen beperkt. Hiermee wil Rijkswaterstaat hinder voor vaar- en wegverkeer en schade aan de bruggen voorkomen. Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt, kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen worden bij voortdurende en/of extreem hoge buitentemperaturen bruggen gekoeld.

Er gelden geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers. Wel moet het verkeer rekening houden met water op het wegdek. Waar mogelijk liggen waterslangen buiten het bereik van verkeer, of worden afgedekt met overrijdbare planken. Waar nodig worden verkeersregelaars ingezet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl