Droogte zorgt voor aanhoudende lage waterstanden in de Biesbosch

Foto: Facebook Staatsbosbeheer Biesbosch
13 augustus 2022, 16:13
Verlopen

REGIO - Het uitblijven van regen zorgt voor aanhoudende lage waterstanden in de Biesbosch. Regen wordt in de stroomgebieden niet op hele korte termijn verwacht, waardoor de rivierafvoeren van de Rijn en de Maas blijven dalen. Grote delen van de Biesbosch vallen daardoor droog of bijna droog.

Voor vele duizenden vogels betekent dat letterlijk ’tafeltje dekje’, aldus Staatsbosbeheer. Juist in de trektijd maakt dit de Biesbosch nog populairder bij vele vogelsoorten. Dynamiek hoort erbij in een Deltagebied zoals de Biesbosch. Het zorgt voor variatie en dat is voor dit gebied zeker niet verkeerd. Het zorgt in ieder geval voor mooie landschappen.

De varende bezoeker wordt door Staatsbosbeheer aangeraden om een bezoek voor te bereiden en na te gaan wanneer het hoog water is. Op de grotere kreken is zeker met hoog water goed te varen, maar met laag water komen zandbanken droog of bijna droog te liggen en daar moet u als bezoeker echt rekening mee houden. De warme temperaturen zorgen tevens voor veel algengroei. Zeker met motorboten moeten bezoekers daar rekening mee houden. Het kan het varen in combinatie met de lage waterstanden belemmeren.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl