Erfgoedvereniging Bond Heemschut presenteert ‘Het herstel van Woudrichem’

Foto: Archief
13 augustus 2022, 16:36
Verlopen

WOUDRICHEM - Erfgoedvereniging Bond Heemschut is een Nederlandse vereniging voor het behoud van cultuurmonumenten. Ter ere van het 111-jarig bestaan heeft de organisatie een video genaamd 'Het herstel van Woudrichem' gemaakt.

Ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van Heemschut in 1971, startte de vereniging een grootschalig project om de vestingstad Woudrichem te restaureren. Op 14 mei 1971 gaf prins Claus het startsein voor dit project. De vestingstad zou hierdoor een voorbeeld moeten worden voor andere steden die in verval zijn geraakt.

Op 14 mei 2022, 51 jaar later, is Heemschut teruggekeerd naar Woudrichem om het 111 jarig jubileum te vieren. In een 5-minuten durende videoreportage is het verhaal rond de restauratie van Woudrichem te zien. Bekijk de video direct hieronder:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl