Vuelta in aantocht: gemeente verwijdert omgekeerde vlaggen, provincie niet

Foto: Redactie
16 augustus 2022, 20:38
Verlopen

ALTENA - Zaterdag 20 augustus rijdt wielerwedstrijd de Vuelta via de Heusdense brug Altena binnen. Hierdoor zijn tussen 12.15 uur en 15.45 uur een aantal wegen afgesloten.

De wielrenners passeren de provinciale weg N267, waarbij de profs Wijk en Aalburg en Giessen aandoen en fietsen dan door naar de Almweg, de N322. Via de Wilhelminasluis bij Andel verlaten de renners de gemeente Altena richting Zaltbommel om koers te zetten naar de finish in Utrecht.

Langs het hele parcours door Altena hangen op dit moment omgekeerde Nederlandse vlaggen vanwege de boerenprotesten. De gemeente Altena verwijdert deze vlaggen als deze op gemeentegrond hangen laat een woordvoerder weten. Dit doet men ook los van de wielerronde. De N-wegen zijn van de provincie. Zij onderneemt tot dusver geen actie om de vlaggen te verwijderen zolang deze geen gevaar vormen voor de verkeersveiligheid. Een woordvoerder van de Vuelta geeft aan een protestuiting enkel te verwijderen als deze gevaarlijke situaties veroorzaakt of voor een camera hangt. De gemeente Altena laat weten dat zij geen verdere acties van boeren verwachten tijdens de passage van de wielerronde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl