Nooit eerder 20.000e passant van Pontje Steur zo vroeg in het seizoen

Foto: Thera van den Heuvel
19 augustus 2022, 09:42
Verlopen

WERKENDAM - In april startten de vrijwillige pontschippers met het 21e vaarseizoen van Pontje Steur. Wandelaars en fietsers kunnen gebruikmaken van het pontje dat vaart in de Biesbosch tussen de Draepkilweg en ’t Kooike.

Sinds de start van Pontje Steur, in het jaar 2000, is de twintigduizendste passant van een seizoen nooit eerder overgezet dan in dit jaar. In 2018 gebeurde dat op 26 augustus. Dit jaar, op donderdag 18 augustus, was familie de Beer uit Kaatsheuvel de 20.000ste. Thera van den Heuvel: “Ondanks laag water en problemen met waterplanten, hebben we dit bereikt. Met nog zes weken te varen, hopen we een record aantal passanten te halen.”

Tot eind september vaart het pontje alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur. Pontje Steur brengt elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor elke recreant om wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen, om zo zelf deze plekjes te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl