Toekomst Visserijmuseum nog steeds onzeker

Foto: Archief
19 augustus 2022, 09:58
Verlopen

WOUDRICHEM - De toekomst van het Visserijmuseum in Woudrichem is al geruime tijd onzeker door het wegvallen van inkomsten.

Op de bovenverdieping zetelt het museum. De benedenverdieping werd voorheen verhuurd aan een evenementenorganisatie. Ruim twee jaar geleden zegde deze organisatie de huur op. Al twee jaar staat de benedenverdieping van het pand het Arsenaal leeg. Een nieuwe huurder is hard nodig, want de ongeveer 4000 euro per maand huurgeld vormde voor het Visserijmuseum de belangrijkste inkomstenbron.

In overleg met de gemeente is onderzoeksbureau Lysias Advies ingeschakeld om met een advies te komen over de toekomst van het pand. Woensdag was er een inloopspreekuur voor iedereen die ideeën heeft voor de toekomst van het Arsenaal. Ongeveer tien mensen kwamen naar het spreekuur. Dit najaar moet het adviesrapport van Lysias Advies klaar zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl