Laatste verdachte van betrokkenheid bij Nieuwendijkse drugsloods vrijgesproken

Foto: Archief
20 augustus 2022, 06:29
Verlopen

NIEUWENDIJK - Ook de laatste verdachte van betrokkenheid bij de drugsloods in Nieuwendijk is afgelopen donderdag vrijgesproken. Tegen hem was 45 maanden cel geëist en een boete van 20.000 euro.

De recherche vond op 22 mei 2019, na een tip via Meld Misdaad Anoniem, in de loods aan de Rijksweg in Nieuwendijk 176 kilo aan xtc-pillen, bijna 15 kilo speed en een halve kilo coke, plus nog wat designerdrugs. Drie mannen uit ’s Gravenmoer werden opgepakt, allemaal 24 jaar oud. Vorig jaar werden de eerste twee vrijgesproken, nu ook de laatste.

Het bewijs bestond vooral uit zijn DNA in handschoenen in de loods en op platgetrapte peuken voor de ingang van de drugsruimte in de loods. De rechtbank vond dat onvoldoende. Daarnaast lag er een schimmige constructie, waarin de huur was geregeld. Maar dat waren volgens de rechtbank geen aanwijzingen voor het bezit en de productie van drugs.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl