Integrale handhavingsactie in de Biesbosch

Foto: Archief
21 augustus 2022, 15:48
Verlopen

REGIO - Op zaterdag 20 augustus was er weer een integrale handhavingsactie in Nationaal Park De Biesbosch e.o. Staatsbosbeheer heeft deze actie samen met de deelnemende partijen georganiseerd.

Het doel is om in de Biesbosch de natuurbescherming en de natuurbeleving in evenwicht te laten zijn. De handhavingsdagen zijn een belangrijk middel om dat doel te bereiken. De Biesbosch is een populair gebied en dat is te zien aan de vele bezoekers die het gebied dagelijks bezoeken. Door met handhavers van verschillende disciplines op te trekken, kan effectiever worden opgetreden.

Gedurende de actie zijn er tientallen controles uitgevoerd. In totaal zijn er daarbij 15 proces verbalen uitgeschreven voor met name snel varen, vissen zonder vispas en waterskiën in verboden gebied. Ook werden er tientallen keren officiële waarschuwingen gegeven voor zaken als te hard varen, geen registratieteken hebben op een boot, geen reddingsvest dragen, geen dodemanskoord dragen, geluidsoverlast en het los laten lopen van honden die daar aangelijnd moesten zijn. Ook is er twee keer hulp verleend inzake een onwel wording en een valpartij.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl