Bijna alle scholen in Altena zijn weer van start gegaan

Foto: Gemeente Altena
22 augustus 2022, 17:12
Verlopen

ALTENA - Op Hank en Dussen na zijn maandag in de kernen van Altena de scholen weer begonnen. Het begin van het schooljaar is steevast het moment waarop Veilig Verkeer Nederland extra aandacht vraagt voor schoolkinderen in het verkeer.

Dit omdat vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden. Vooral onder scholieren. Kinderen en scholieren hebben nog niet zoveel verkeerservaring en voelen een druk erbij te horen. Ze zijn in het verkeer dan ook erg gebaat bij oplettende volwassenen.

Veilig Verkeer Nederland maakt hen onder meer met de bekende banners en spandoeken daarop attent. Verder zijn op de website vvn.nl tips te vinden voor automobilisten en voor ouders, maar ook voor scholieren zelf hoe zij veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. De kinderen in het zuiden van de gemeente Altena genieten nog van twee weken zomervakantie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl