Pas komend voorjaar duidelijk of monumentale boom in Hank het gaat redden

Foto: Ton Damen
22 augustus 2022, 17:16
Verlopen

HANK - Het kan nog tot halverwege het komend voorjaar duren voordat duidelijk is of de monumentale boom in het Karekietplantsoen in Hank het zal overleven. Dat laat een woordvoerster van de gemeente Altena weten.

De boom in het plantsoen wordt al sinds jaar en dag onderhouden door de buurt zelf. In mei van dit jaar sloeg de buurt alarm: de boom is drastisch aan het uitdrogen. Een expert van de gemeente vermoedt dat de mastappel van de boom is aangetast door de letterzetter, een soort kevertje.

Daarop is een grote cirkel grond rond de naaldboom afgegraven en voorzien van houtsnippers in de hoop dat dit de boom een gezondheidsimpuls geeft. Er zijn sindsdien wel wat meer uitlopers waargenomen, maar volgens Altena is pas het volgend groeiseizoen in april of mei te zien of de boom het alsnog gaat redden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl