Schadeclaim van appartementencomplex Veen niet vergoed door gemeente Altena

Foto: Fotopersbureau Midden-Brabant/Erik Haverhals
22 augustus 2022, 11:41
Verlopen

VEEN - De gemeente Altena is niet van plan de schade alsnog te vergoeden die tijdens de laatste nieuwjaarsbranden ontstond aan een appartementencomplex in Veen. De Vereniging van Eigenaren reageert teleurgesteld, maar neemt geen juridische stappen tegen de gemeente.

Bewoners van appartementencomplex Van der Loostaete stelden Altena eerder dit jaar aansprakelijk. Het pand staat pal aan het beruchte kruispunt waar jaarlijks illegaal sloopauto’s in brand worden gestoken. Het gaat om zo’n 21.000 euro schade. Behalve veel roetschade barstten in het pand met zestien koopappartementen verschillende ruiten, vanwege de extreme hitte. Ook verschroeide een haag dusdanig dat die moet worden vervangen. De verzekeringsmaatschappij van de gemeente weigerde de rekening te betalen, omdat Altena adequaat zou hebben opgetreden tijdens de stookperiode. De VvE liet het er echter niet bij zitten en vroeg het college van burgemeester en wethouders in juni zijn besluit om de omwonenden niet te compenseren in heroverweging te nemen. Verschillende politieke partijen hadden begrip voor de claim.

Maar de gemeente ziet alsnog geen reden om het eerdere besluit in heroverweging te nemen. Wel nodigt Altena de bewoners uit zich te voegen in het strafproces dat mogelijk tegen een aantal verdachten kan worden opgestart. Er werden acht personen aangehouden. Onduidelijk is nog of er tot vervolging wordt overgegaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl