Cultureel Centrum komt voor Altena te vroeg

Foto: Archief
24 augustus 2022, 21:31
Verlopen

ALTENA - Altena krijgt voorlopig geen cultureel centrum. Het burgerinitiatief van beeldend kunstenares Mariëtte van der Ven uit Nieuwendijk komt volgens een adviesraad van de gemeente te vroeg.

Van der Ven stapte bijna twee jaar geleden naar de gemeente Altena met het plan voor een groot kunst- en cultuurcentrum. Een plek voor workshops en lezingen, theatervoorstellingen, waar kunstenaars uit de regio hun werken exposeren. Ook omvatte het plan een kunstuitleen.

Er kwam een onderzoek, waaruit bleek dat er een breed draagvlak voor is. Maar zonder goede argumenten is het idee nu opzij geschoven. Altena zou nog niet toe zijn aan een cultureel centrum en de cultuurraad wil eerst de wegen plaveien om dit initiatief van de grond te krijgen, kreeg Van der Ven in een toelichting te horen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl