Een van de geringde visarenden is dood

Foto: Harm Blom
24 augustus 2022, 21:33
Verlopen

BIESBOSCH - Een van de geringde jonge visarenden uit de Biesbosch is dood. De vogel, die opgroeide in het nest op een hoogspanningsmast, vloog hoogstwaarschijnlijk tegen een van de draden.

Staatsbosbeheer gaat met netbeheerder Tennet overleggen of die de zichtbaarheid van de hoogspanningskabels kan vergroten. Het contact met Tennet over het nest is goed. Zo past netbeheerder bijvoorbeeld zijn onderhoud aan, aan het broedseizoen van de roofvogels.

En de klimmers van Tennet hebben de boswachters van Staatsbosbeheer ook geholpen bij het ringen van de dieren. Het verlies van de jonge visarend is jammer, want de populatie van broedende visarenden in de Biesbosch is nog steeds erg kwetsbaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl