Is Altena voorbereid op een ‘koopkrachtcrisis’?

Foto: Pixabay
27 augustus 2022, 06:23
Verlopen

ALTENA - Boodschappen, energie en brandstof. Het wordt allemaal aanzienlijk duurder en daarmee staat de koopkracht flink onder druk. We kunnen steeds minder kopen met hetzelfde inkomen en steeds meer huishoudens komen financieel in de problemen.

De zorgen over het kunnen betalen van rekeningen wordt ook in Altena steeds groter. Ook een deel van de middeninkomens krijgt steeds vaker geldzorgen. Is Altena voorbereid op een koopkrachtcrisis? AltenaLokaal klom in de pen en stelde vragen aan het college. Fractievoorzitter Philip den Haan hoopt snel met passend maatwerk te kunnen komen en vindt dat ook de gemeente aan de slag moet. Volgens AltenaLokaal is het erg belangrijk om goed zicht te hebben op welke mensen er in de problemen dreigen te komen door de hoge inflatie. “Kan het college informeren over de stand van zaken en de verwachte ontwikkeling van die cijfers”, zo schrijft de fractievoorzitter.

AltenaLokaal zet in op het hebben van een goed inzicht in de mogelijke gevolgen van de koopkracht daling. “Uw college is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van armoedebeleid en beleid voor schuldhulpverlening. Als de raad daar dit najaar over gaat spreken, hebben wij behoefte aan inzicht en mogelijkheden”, schrijft fractievoorzitter Philip den Haan. Op straat blijkt uit een rondgang dat de inflatie duidelijk voelbaar is. Toch blijkt uit de rondgang dat inwoners niet zozeer een oplossing verwachten vanuit de lokale politiek. De landelijke politiek is aan zet volgens de inwoners.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl