Steeds meer informatie duidelijk over plannen windturbines bij Avelingen

Foto: Archief
27 augustus 2022, 06:44
Verlopen

GORINCHEM/ALTENA - Inwoners van Sleeuwijk bekruipt steeds meer het gevoel dat windturbines op Avelingen bij Gorinchem er hoe dan ook moeten komen.

Sleeuwijker en jurist Pieter Winius haalde via de Wet Open Overheid rapporten boven tafel die Team Avelingen niet met burgers heeft gedeeld. Onder meer over het verleggen van de vaarweg om te voorkomen dat de turbines te dicht op de scheepvaart komen te staan en twee rapporten die ingaan op problemen voor scheepsradars en de defensieradar bij Herwijnen.

Inwoners van Sleeuwijk zeggen niet tegen de energietransitie te zijn, maar hopen bij de te maken keuzes wel een compleet en eerlijk beeld van de overheid te krijgen. Afgelopen donderdag werd er door de gemeente Gorinchem een informatiemarkt georganiseerd over de tussentijdse onderzoeksresultaten in de verkenning naar windenergie bij Avelingen. Ook vele inwoners uit de gemeente Altena lieten zich daar informeren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl