Eerste Altena Regatta op zaterdag 3 september

Foto: Archief
28 augustus 2022, 10:18
Verlopen

ALTENA - Op zaterdag 3 september 2022 wordt op de Afgedamde Maas ter hoogte van Het Dijkje in Rijswijk de eerste Altena Regatta georganiseerd.

Deze race zal met zelfgebouwde St. Ayles skiffs worden geroeid. De St. Ayles komt uit Schotland en is in basis ontworpen om gemeenschappen te verbinden. Door verschillende dorpen langs de kust boten te laten bouwen en onderling wedstrijden te roeien groeit het onderling contact en de uitwisseling met andere dorpen. Het idee voor een Altena Regatta is ingebracht door verschillende leden van Watersport Verenging Woudrichem als icoonproject voor de nieuwe gemeente Altena. Als iedere kern een eigen St. Ayles skiff zou bouwen, wordt een prachtige Altena Regatta mogelijk. Dat moment is nu daar.

Er komen tijdens de regatta op 3 september verschillende klassen waaronder een jongeren klasse tot 20 jaar. Voor de toekomstige wedstrijdroeiers worden er roeiclinics gehouden, begeleiding gegeven in het roeien en hoe er het beste als team voorbereid kan worden. De organisatie is in handen van Stichting Altena Regatta en kern Woudrichem. Meer informatie is te vinden op www.altenaregatta.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl