De Swarte Krie van de Deelen land in het Duyls Bos

Foto: Agnes Advocaat
31 augustus 2022, 09:41
Verlopen

ALMKERK - Na een geslaagde opnameperiode in Friesland vervolgt Lavender Films de opnames van de fantasyfilm De Swarte Krie van De Deelen op 3 en 4 september in Noord-Brabant.

De Swarte Krie van de Deelen is de nieuwste familiefilm van regisseur Samantha Janssen en producent Charlotte Rietbergen en is 1 van de 9 geselecteerde projecten die afgelopen juli een bijdrage voor realisering ontving in het kader van Filmfonds Shorts. De film vertelt het verhaal van de kleine Dieke die haar oma verloor. Dieke maakt voor het eerst kennis met rouw. Een zwaar en ongrijpbaar onderwerp dat niet lichter gemaakt wordt dan het is. De diorama’s en de uitvergrote zwarte kraai roepen de filosofische vraag op over hoe waar of onwaar de dood is. De kijker wordt meegenomen in het rouwproces en ziet door haar fantasierijke ogen hoe de dood van haar oma een speelse en kinderlijk mystiek plekje krijgt.

De Swarte Drie van de Deelen wordt deels opgenomen in de provincie Noord- Brabant bij het Duyls Bos in Almkerk en Kasteel Ruïne Asten. Twee bijzondere locaties waar niet vaak gefilmd wordt. Volgend jaar zal de film vertoond worden op deze twee prachtige plekken. De film is vanaf januari te zien in verschillende bioscopen in het land. In april 2023 zal de film te zien zijn in het Duyls Bos en bij Kasteel Asten in een speciale editie voor een goed doel uit te omgeving.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl