Geen opvang voor asielzoekers in gemeente Altena

Foto: Redactie
2 september 2022, 10:35
Verlopen

ALTENA - Nederland heeft te kampen met een asielcrisis. Dagelijks worden we overspoeld met schrijnende beelden uit Ter Apel. Het kabinet werkt inmiddels aan een verplichting voor gemeenten voor de opvang van asielzoekers en ook de veiligheidsregio's in Brabant doen een dringend beroep op Brabantse gemeenten.

In een gesprek met Altena TV geeft de burgemeester aan dat er toch geen sprake zal zijn van asielopvang binnen de gemeente Altena. “We vangen als gemeente Altena statushouders op. Dat zijn mensen die hier mogen blijven en we proberen in de regio crisis noodopvang te realiseren voor asielzoekers”, zo stelt burgemeester Lichtenberg. De opvang voor asielzoekers wordt regionaal samen met de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Loon op Zand en Moerdijk gefaciliteerd.

De gemeente Altena maakt zich dan ook geen zorgen over een mogelijke verplichting voor opvang van asielzoekers: “Het kabinet kijkt met name naar gemeenten die achterlopen bij hun opdracht en taakstelling. Dus ik kijk vanuit Altena daar met vertrouwen naar, omdat wij die achterstand niet hebben. We willen doen wat er vanuit onze mogelijkheden mogelijk is”, zo stelt de burgemeester. Momenteel vangt de gemeente Altena al Oekraïense vluchtelingen en statushouders op binnen de gemeente. De gemeente is erg tevreden over het verloop van deze opvang. “Dat verloopt heel erg goed en is echt hartverwarmend”, zo vertelt de burgemeester trots.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl