Samen leren, samen leven, samen genieten op de Verschoorschool

Foto: Rianne Crielaard
2 september 2022, 15:58
Verlopen

SLEEUWIJK - De eerste weken van het nieuwe schooljaar staan in het teken van het creëren van een fijne groep. Dit doet de Verschoorschool in Sleeuwijk aan de hand van de Kanjertraining.

In de tweede week werd er een schoolbrede Kanjerweek gevierd. Dankzij de kleinschaligheid van de school kunnen er activiteiten georganiseerd worden waarbij alle leerlingen, van groot tot klein, elkaar nog beter leren kennen en met elkaar kunnen samenwerken. De week werd met elkaar geopend in de speelzaal die vol lag met ballonnen. Op elke ballon stond de naam van een leerling. De opdracht was om de eigen ballon te zoeken, maar dat was best pittig.

Daarna mochten de leerlingen elkaar ook helpen om de eigen ballon te vinden. Dit ging een stuk sneller dan wanneer je alleen op zoek gaat naar je eigen ballon. Hiermee werd de kinderen de wijze les geleerd, dat wanneer je samenwerkt en elkaar helpt je samen meer kunt bereiken dan alleen. Verder werd er deze week nog door de midden- en bovenbouw kinderen voorgelezen aan de kinderen uit de onderbouw, werden er mooie Kanjertekeningen op het schoolplein gemaakt, werd er een spelletjesmiddag gehouden en werd er een mooi kunstwerk met de hele school gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl