Wethouder Roland van Vugt zet de eerste schop in de grond in Werkendam

Foto: DELTA Fiber Netwerk BV
2 september 2022, 17:02
Verlopen

WERKENDAM - Woensdag 31 augustus 2022 heeft wethouder Roland van Vugt van de gemeente Altena samen met Piet Grootenboer van DELTA Netwerk en Dethlef Pieters van Van Gelder Telecom de eerste schop in de grond gezet in Werkendam.

Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Dussen, Hank, Nieuwendijk en Werkendam. Na afloop van de graafhandeling werd het publiek getrakteerd op een lasdemonstratie door de aannemer. Dit is één van de werkzaamheden die plaatsvindt tijdens de aanleg van een glasvezelnetwerk. Directeur van DELTA Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente voor de fijne samenwerking en het gestelde vertrouwen, waarbij deze eerste schop in de grond ook een stap is voor verdere samenwerking. Piet benadrukt: “Glasvezel in de gemeente Altena heeft al een stukje historie bij ons. Het buitengebied van Altena hebben we jaren geleden al verglaasd. Nu richten wij ons voornamelijk op de aanleg van kernen. Ter voorbereiding van de aanleg is Altena opgedeeld drie gebieden. De wervingscampagne in het eerste gebied waar o.a. Werkendam onder valt, is succesvol afgerond. Voor de overige dorpen lopen de campagnes nog zeker twee maanden door. De inwoners van Andel, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd. Dank ook aan de sportverenigingen, ambassadeurs en alle andere betrokkenen die ons tijdens de campagneweken ondersteunen. Voor de uitvoering van dit project wens ik de gemeente en de aannemer veel succes. We streven ernaar om eind volgend jaar de gehele gemeente Altena te kunnen voorzien van een glasvezelaansluiting maar dan moeten er nog een aantal mijlpalen behaald worden.”

Wethouder Roland van Vugt van de gemeente Altena: “Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. We regelen steeds meer online, en daarbij is een snelle stabiele en veilige verbinding belangrijk. Ik ben blij dat we vandaag de eerste stap hebben gezet naar een glasvezelverbinding voor de dorpen van Altena. Ik wens Van Gelder Telecom en DELTA Netwerk heel veel succes met de uitvoering van dit project. Ik hoop dat onze inwoners over enkele jaren zeggen dat ze heel veel plezier hebben van het glasvezelnetwerk.”

Van Gelder Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Directeur Dethlef Pieters van Van Gelder Telecom, licht toe: “De buitengebieden van Altena hebben wij in het verleden al verglaasd. Ruim 3600 woningen hebben wij toen aangesloten. Daarom zijn we erg trots dat wij dit project een vervolg kunnen geven door nu ook de dorpen van de gemeente Altena van een glasvezelnetwerk te voorzien. Er wordt nog campagne gevoerd maar we hebben alle vertrouwen in een positief resultaat. Om ongeveer 20.000 aansluitingen te kunnen realiseren wordt er ongeveer 315 kilometer geul gegraven. Ook worden de vier industriegebieden meegenomen in de aanleg. Wij kijken er naar uit om zoveel mogelijk inwoners en ondernemers van Altena te kunnen voorzien van een toekomstbestendig en stabiel internet. Dank aan DELTA Netwerk en de gemeente Altena voor het vertrouwen.”

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Zodra zij gaan schouwen of graven, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen inwoners de voortgang van de aanleg op hun adres bekijken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl