Ben jij de beste Altena Poetry Slammer?

Foto: Sander van Strien
7 september 2022, 23:02
Verlopen

NIEUWENDIJK - Houd je van tekst, rap of gedichten? En ben je een kei in voordragen? Geef je op voor de Altena Poetry Slam.

Op vrijdagavond 27 januari 2023 gaan de deelnemers de strijd aan in de Xinix. Alle slammers dragen in drie minuten hun favoriete, zelfgeschreven tekst voor aan het publiek. Niet alleen de inhoud van de tekst is belangrijk, ook de uitvoering speelt een grote rol. Weet jij het publiek te overtuigen? Een Poetry Slam doe je niet zomaar. Je zoekt een goed onderwerp, puzzelt urenlang voor je op de juiste woorden komt en kiest de perfecte voordraagtechniek. De Bibliotheek CultuurPuntAltena en Stichting Poëzie Land van Altena helpen je bij de voorbereidingen.

In drie workshops bereid jij je perfect voor op de Poetry Slam. Op 5 oktober ga je aan de slag met verschillende onderwerpen en laat je je inspireren door verschillende Slammers. Op 2 november oefen je met het schrijven van teksten en verschillende voordraagtechnieken. Tijdens de laatste workshop op 7 december zet je de puntjes op de i en bepaal je de definitieve tekst en voordrachtstijl.

Op vrijdag 27 januari draag jij voor wat je tijdens de workshops gemaakt hebt. Je laat je Poetry Slam horen en het publiek bepaalt wie er met de winst naar huis gaat. Nederlands kampioen Poetry Slam Monique Hendriks en regionale band treden op deze avond op. Meld je aan voor de workshops op bibliotheekcultuurpuntaltena.op-shop.nl/poetryslam of mail voor meer informatie naar poezielandvanaltena@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl