Platbodemboten te zien in historische haven van Woudrichem

Foto: Archief
7 september 2022, 23:12
Verlopen

WOUDRICHEM - Komend weekend zullen 27 platbodemboten te zien zijn in de historische haven van Woudrichem. Onder de naam Mini-SAIL Woudrichem houdt de Ronde en Platbodemvrienden Zuidwest-Nederland en Vlaanderen er hun reünie.

De naam verwijst naar het grote evenement SAIL Amsterdam waarvoor ooit vanuit Woudrichem honderd schepen naar Amsterdam vertrokken tijdens een aanbrengtocht. Komend weekend is het dus kleiner van opzet, waarbij het elkaar ontmoeten centraal staat.

Zaterdagmiddag vanaf ongeveer 13.00 uur worden er maritieme spelletjes gespeeld, zoals apekloot gooien, werpnet gooien en landvastgooien. Spelletjes die de vrienden onderling zullen doen, maar waaraan mensen die komen kijken van harte welkom zijn om mee te doen. Na het weekend varen de meeste schepen die in Woudrichem liggen door naar Den Bosch voor Den Bosch Maritiem dat op 15 september wordt gehouden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl