Stichting Hop van Altena ziet graag hophof in Waardhuizen, Uitwijk en Veen

Foto: Archief
7 september 2022, 23:10
Verlopen

ALTENA - Stichting Hop van Altena heeft inmiddels zo'n dertig hophoven in de regio. Het Land van Altena was in de middeleeuwen een van de belangrijkste hopleveranciers voor bierbrouwers.

Daarom kwam de stichting een aantal jaar geleden met het plan om in elke kern van Altena weer een hophof te creëren. Ondanks de dertig die er nu zijn, is dat nog niet in alle kernen. De stichting zou nog graag een hophof zien in Waardhuizen, Uitwijk en in Veen.

Juist van die plaats is dankzij de ‘Enqueste’ en ‘Informacie’ uit 1494 bekend dat inwoners zich bezighielden met hop telen. Naast het telen van hop neemt ook het ambachtelijk bierbrouwen in de regio toe. Altena heeft nu zo’n 32 lokaal gebrouwen biersoorten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl