Vijf keer winst Biesboschzwemmers in open water

Foto: Archief
7 september 2022, 22:47
Verlopen

WERKENDAM - Het één na laatste open water zwemweekend was traditiegetrouw in Zeeland. Beide dagen kwamen Lars de Kooter, Sander van Elburg en Ingmar Visser aan de start.

De bekeroogst na twee dagen zwemmen was vijf keer goud en 4 keer zilver. Lars was met vier prijzen de succesvolste zwemmer. Het jonge open water talent van de Biesboschzwemmers zwom het afgelopen weekend twee keer 1000m schoolslag, één keer 1000m vrije slag en één keer 2000m schoolslag. Op de schoolslag onderdelen stond er geen maat in zijn categorie en wist hij met overmacht de winst naar zich toe te trekken. Op de 2km schoolslag werd hij zelfs tweede overall. De vrije slag had Lars dit seizoen nog niet gezwommen, maar ook daar kon hij goed met de groep mee. Echter moest hij één leeftijdsgenoot voor zich dulden.

Sander wist in Wilhelminadorp op zowel de 1000 meter schoolslag als de 1000 meter vrije slag naar de winst te zwemmen. Een dag later in Vlissingen was er zilver op de 1000 meter vrije slag. Op de schoolslag werd Sander tweede, maar de organisatie had besloten alleen voor de winnaar een prijs ter beschikking te stellen.

Ingmar zwom net als Sander beide dagen 1000 meter school- en vrije slag en op de schoolslag wist Ingmar beide keren naar het zilver te zwemmen. Op de vrije slag eindigde Ingmar naast het podium op de vierde plaats.

Het komende weekend worden op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september door de Biesboschzwemmers open water wedstrijden georganiseerd. Ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie in Sleeuwijk zal er vrijdagmiddag gestreden gaan worden om de Nederlandse titels. De zaterdag begint ook met de strijd om de Nederlandse kampioenschappen en dan vanaf een uur elf staat de Biesbosch Open Water Race op het programma. De dag wordt vanaf ongeveer half 2 afgesloten met prestatietochten voor ALShetjeraakt. Hiervoor kan tot twaalf uur ter plaatse worden ingeschreven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl