Biesboschzwemmers organiseren succesvol NK open water zwemmen

Foto: Redactie
10 september 2022, 15:00
Verlopen

SLEEUWIJK - Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september organiseerden de Biesboschzwemmers een open water wedstrijd. Net als vorig jaar vonden tijdens het evenement ook de Nederlandse kampioenschappen plaats voor het open water zwemmen.

De strijd om de Nederlandse titels vond op vrijdagmiddag en zaterdagochtend plaats. Bij de organisatie van dit NK kwam heel wat kijken. Vrijdagmiddag begon de langste afstand, de 10.000 meter vrije slag. Dit onderdeel is Olympisch en de organisatie is dan ook blij dat Marcel Schouten bij de heren aan de start verscheen.

Rond de organisatie wordt er ook goed gekeken naar de weersvooruitzichten. Met name de kans op onweer hing als een donderwolk boven het evenement. De organisatie had dan ook een speciaal ‘onweer-protocol’ om de veiligheid van de zwemmers en vrijwilligers te waarborgen. Het was een mooi sportief open water spektakel tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk. Wethouder Shah Sheikkariem is dan ook bijzonder trots op de organisatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl