Jubileumfeest voor korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ te Wijk en Aalburg

Foto: Marianne van Rijswijk
10 september 2022, 09:22
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Op zaterdag 1 oktober, tijdens de Altenase Molendag, viert Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ zijn honderdvijftigste verjaardag.

De molen werd gebouwd in 1872, kende een roerige geschiedenis en is sinds 2017 weer volop in bedrijf voor het malen van biologisch meel. Op de jubileumdag zullen er allerhande activiteiten in en rond de molen plaatsvinden en in de loop van de middag is er een korte ceremonie gepland waarbij de molen opnieuw in bedrijf zal worden gesteld.

De afgelopen vijf jaar is de molen inwendig namelijk weer helemaal op zijn oude taak ingericht en afgelopen voorjaar werd de molen nog voorzien van twee zogenaamde fokwieken zodat er met minder wind gemalen kan worden. Dat verdient een feestje.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl