Derde plek op WK voor biersommeliers Léon Rodenburg uit Almkerk

Foto: Pixabay
13 september 2022, 20:46
Verlopen

ALMKERK - Léon Rodenburg, bierbrouwer in Almkerk, heeft zondag in München de derde plek veroverd op het WK voor biersommeliers.

Hij is daarmee de eerste Nederlander die op het erepodium wist te komen. Bij het WK draait het om proeven, proeven en nog eens proeven. En dat begon zondag al om 9 uur ’s morgens toen de deelnemers allemaal tien glazen bier voor hun neus kregen om te proeven. Daarna volgde er een multiple choice-toets, vervolgens moesten de deelnemers nog eens tien kleine bekertjes bier over de tong laten rollen.

In de finale moest Rodenburg een presentatie geven een Samuel Smith Imperial Stout dat hij willekeurig via een lootje had gekozen. Hij moest het ter plekke proeven en er meteen al zijn kunde op loslaten. Stomtoevallig had hij twee avonden ervoor dit biertje uit de koelkast gehaald. Rodenburg noemt het zijn geluk. Met zijn presentatie steeg hij naar de derde plek. In totaal deden er 82 bierfijnproevers uit 18 landen mee aan het WK voor biersommeliers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl