Regenboogschool in Nieuwendijk feestelijk geopend

Foto: Redactie
13 september 2022, 20:52
Verlopen

NIEUWENDIJK - Er is lang naar uitgekeken en dinsdag 13 september was het eindelijk zover. Wethouder Wendy van Ooijen opende officieel het nieuwe schoolgebouw in Nieuwendijk.

Het oude gebouw werd gesloopt en op dezelfde plek verrees het afgelopen jaar een modern, energieneutraal gebouw. Vanuit de tijdelijke units en het speelplein konden de leerlingen van basisschool De Regenboog de bouw van hun nieuwe school op afstand volgen. De hele dag was het feest in Nieuwendijk. Eerder in de ochtend oefenden alle kinderen hard voor een mooie circusact. In de middag presenteerden de leerlingen hun kunsten tijdens een mooi circus aan ouders en belangstellenden. Dinsdagmiddag opende wethouder Wendy van Ooijen rond 16.00 uur de school officieel.

Het team van De Regenboog heeft goed nagedacht over de indeling. Die is flexibel zodat de ruimtes groter of kleiner gemaakt kunnen worden. Ook is er ruimte gemaakt voor een kook- en creatief atelier. Bijzonder is ook het extra grote schoolplein, dat de school met eigen middelen heeft gefinancierd. De stalen kolommen rondom het gebouw, staan voor wuivend riet in de Biesbosch. Naast basisschool De Regenboog neemt ook Trema Kinderopvang z’n plek in het nieuwe gebouw. Dat is verbonden met de bibliotheek, het dorpshuis en sportzaal. De komende tijd wordt nog verder gewerkt aan de buitenruimte, zoals een kiss and ride, en een voetgangersbrug.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl