Einde beregeningsverbod in Betuwe en Altena

Foto: Archief
16 september 2022, 20:18
Verlopen

REGIO - Vanwege de weersomslag na de droge zomer heft Waterschap Rivierenland de beregeningsverboden in de Betuwe en Altena op per vrijdag 16 september.

De twee verboden worden opgeheven omdat het regent, de temperatuur daalt, de zon minder schijnt en omdat de vraag naar water snel afneemt. In de Betuwe gold sinds 10 augustus overdag een beregeningsverbod uit oppervlaktewater, in Wijk en Aalburg in de gemeente Altena gold een beregenings- en onttrekkingsverbod sinds 19 augustus.

In (delen van) de gemeenten Berg en Dal, Wijchen en Heumen kan het waterschap geen water aanvoeren. In de peilgebieden Groesbeek, Ooijpolder en Citters blijft dan ook het beregeningsverbod uit oppervlaktewater van kracht. De waterhuishouding is er sterk afhankelijk van neerslag of de Rijn. Zolang sloten niet op peil komen, houdt het waterschap met stuwen zo veel mogelijk water vast. Op sommige plekken staan nog extra pompen om water uit de grote rivieren te halen, want de waterstand op de Rijn blijft relatief laag. Ook is het waterschap spaarzaam met het inlaten van water uit de Maas, vanwege blauwalg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl