Nieuwe opvanglocatie aan de Vierlinghstraat 17 in Werkendam

Foto: Archief
16 september 2022, 20:00
Verlopen

WERKENDAM - In ons land is al een tijd sprake van een grote crisis is in de opvang van mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en vervolging. Behalve de duizenden vluchtelingen uit Oekraïne zijn ook tienduizenden vluchtelingen uit andere landen naar Nederland gevlucht.

Het Rijk heeft alle gemeenten gevraagd extra opvang te organiseren. Gemeente Altena opent daarom een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders aan de Vierlinghstraat 17 in Werkendam. De opvanglocatie opent naar verwachting eind oktober. In totaal biedt de nieuwe opvanglocatie ruimte aan minstens 60 mensen. De verwachting is dat het aantal Oekraïense vluchtelingen blijft toenemen. Extra opvanglocaties zijn daarom noodzakelijk.

Daarnaast wil Altena aan de taak voldoen en de statushouders die aan Altena worden toegewezen, huisvesten. Statushouders zijn vluchtelingen die de asielprocedure doorlopen hebben en een verblijfsvergunning gekregen hebben. Eventuele statushouders die naar de Vierlinghstraat komen, blijven daar tot zij in Altena een huis krijgen toegewezen. Met deze extra opvanglocatie draagt Altena bij aan een goede doorstroming.

Het gebouw aan de Vierlinghstraat is niet bestemd voor de woningmarkt. Opvang van Oekraïners en statushouders op dit adres zorgt dus niet voor verdere druk op de woningmarkt. Dat betekent dat inwoners die op zoek zijn naar een huis geen nadeel ondervinden van deze huisvesting.

De omwonenden van de opvanglocatie zijn middels een brief geïnformeerd over de aankomende opening. In de loop van oktober worden zij uitgenodigd voor een inloopavond. Op www.gemeentealtena.nl/oekraine vindt u uitgebreide informatie over de opvang in Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl